Starten zoekactie nu nog gemakkelijker

Al decennia lang kun je via Fiom/ISS op zoek naar biologische familie in binnen- en buitenland. Tot voor kort moest je voor het starten van een zoekactie langskomen op één van de regionale Fiombureaus. Nu dit niet meer mogelijk is, heeft Fiom/ISS haar procedure voor het starten van een zoekactie aangepast.

Vanaf nu start je jouw zoekactie online. Op www.zoekennaarfamilie.nl kun je lezen over wat Fiom/ISS voor jou kan betekenen, wat de mogelijkheden en de kosten zijn en waarom aangeraden wordt niet zelf (bijvoorbeeld via social media), maar met behulp van een organisatie op zoek te gaan.

Op Zoekennaarfamilie.nl kun je een (uitgebreid) digitaal aanmeldformullier invullen. Halverwege stoppen en later weer verder gaan? Ook dat kan! Uiteindelijk voeg je een scan van je paspoort toe en scans van alle informatie die je over de door jou gezochte persoon hebt. Heb je geen scanner? Je kunt ook kopieën van de documenten per post nasturen.

Fiom/ISS gaat voor jou op zoek en via een maatschappelijk werker wordt je op de hoogte gehouden van de vorderingen. Een face-to-face gesprek met een maatschappelijk werker blijft overigens mogelijk.